Бивш лидер на БСП каза грозната истина: Божанков го наложи Нинова! Никога не е бил от нас

михаил миков

Божанков никога не е бил от БСП, той дойде от листата на ДСБ в Търновско. Нинова го наложи въпреки острите възражения на кметовете от региона. Докато я защитаваше той беше добър, а сега вече не е. Никак не е демократично да се изключва депутат заради различно мнение. Това заяви Михаил Миков, бивш лидер на БСП, предава НОВА.

Според него политическите зигзаги и метаморфози убиват доверието в политиците. „Проектосъставът на Габровски е политическо движение на ГЕРБ, за да покаже, че на всяка цена иска да има кабинет и че се отварят. Те са наясно, че няма как да излъчат правителство, защото няма мнозинство, което да го подкрепя. Ако са плаващи, кабинетът ще е нетраен. ПП са още неориентирани, но като политика са дясна формация“, смята той.

По думите му БСП стои в кьошето. „Това е парадоксът на българския политически живот. Хората с леви интереси не припознават БСП и не смятат, че може да защитава техните интереси. Има въпиюща нужда от лява политика“, посочи Миков. И призова проектокабинетът да даде отговори на важни политически въпроси. А поясни, че при 228 регистрирани депутати, 115 гласа са абсолютно достатъчни за гласуване на кабинета.

„Програмата на Габровски не се различава много от това, което биха казали ПП и ДБ. Те са десни по душа, по убеждения, по политически практики, компрадорски по поведение към евроатлантическите партньори, от това България пати. Бих гласувал против, не виждам доста неща, които иска да видя, като справедливо корпоративно данъчно облагане“, каза Миков. И предположи, че може би при третия мандат би се сформирал кабинет около „Български възход“.