Нинова с изненадващ ход – призова Първанов, Манолова и Дончева: Върнете се! Нека търсим обединение

корнелия нинова

„Ние като ново ръководство от 2016 г. положихме усилия да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент. С Татяна Дончева напарвахме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условия да променим името на партията на БСП – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, след като не спечели изборите. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент“, каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция

Тя заяви, че всички бивши другари са напуснали партията преди новото ръководство.

По думите ѝ отсега се виждат противоречиви послания от новото обединение.

„БСП никога не е спирала опитите да търсим обединение в ляво. За нас тази тема е много важна, но е важно и върху какво стъпва. Днес се обръщаме към тези наши бивши членове -върнете се в БСП , за да можем заедно да търсим обединение и сила в ляво”, призова Нинова.

Относно искането на част от членовете на партията за бърз конгрес през декември Нинова заяви, че има шест постъпили декламации в тази връзка.

„За да има конгрес декември трябва от постъпването на декларациите до конгреса да има 15 дни, т.е конгрес на 10-ти и 11-ти декември не може да има. Конгресът остава на 11 февруари”, заяви още тя.