Дързък обир шокира полицаите: Тийнейджър заключи дядо в избата му, сви 7 бона от апартамента

арест полиция

Тийнейджър от Пловдив влезе в списъка за най-изобретателни обирджии. 19-годишният успял да измами пенсионер и да му отмъкне значителна сума пари. Случката е от преди близо 3 месеца, като най-накрая усилената работа на криминалистите от Второ районно дала резултат, предава Марица.

В края на август във Второ районно започнало разследване по сигнал за задигната значителна парична сума от дома на възрастен пловдивчанни. Според предварителната информация, непознат младеж подлъгал пенсионера да слязат заедно до избеното му помещение, заключил го вътре и се върнал в апартамента. Там необезпокояван намерил спестяванията на дядото – около 7000 лева, взел ги и си тръгнал.

В хода на работата по образуваното досъдебно производство са проведени множество оперативни и издирвателни действия. Установена е самоличността на извършителя – на 19 години, криминално проявен, като в петък последвал арестът му. Тийнейджърът е привлечен като обвиняем.

От полицията призовават жителите на областта с възрастни родители да следят за действията им и да ги предупреждават да не бъдат толкова доверчиви към непознати.