Само в 7DniSofia.bg

Биков остро към Радев: Г-н Минеков е неадекватен! Назначението му е подигравка с всички!

тома биков

Надявам се, че Румен Радев ще гледа интервюто на Велислав Минеков пред Мария Цънцарова по бТВ. Не знам какво трябва да се случи, за да се разбере, че господин Минеков е неадекватен и повторното му назначение за министър на културата е подигравка с всички, които работят в културния сектор.

Така коментира снощното телевизионно участия на Минеков депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„През последната година и половина, тези хора са зависими от невнятни министри, които се превръщат в посмешища. Единият не можеше да започне, а другият не може да спре. Защо е това презрение към културния сектор през последната година и половина?

Впрочем в момента е на път да се провали Планът за възстановяване и устойчивост в сферата на културата, който дава възможност да се дигитализират всички български архиви. За плана отговаря… Светослав Трайков! Същият, който незнайно защо беше назначен в борда на НДК и малко по-късно махнат от там“, недоумява още Биков в своя фейсбук-публикация.

Той искрено вярва, че президентът Радев ще се осъзнае, че в България има и нормални хора, които са компетентни в сферата на културата.

„И незабавно ще назначи някой от тях за министър на културата на мястото на Минеков. Ако не го направи, всичките му думи за патриотизъм и национална идентичност са на вятъра. Защото културата е идентичност и когато системно я презираш през подобни авантюристични и скандални назначения като това на Минеков означава, че не ти пука за нея“, възмутен е Депутатът от ГЕРБ.