Корнелия Нинова тотално избесня, скочи срещу каналджиите. Предлага ,,драконовски мерки“

корнелия нинова

От БСП предложиха промени в Наказателния кодекс по повод убийството на полицай след престрелката снощи. На извънреден брифинг в парламента лидерът на партията Корнелия Нинова обясни, че били нужни „драконовски мерки“. Тези, които БСП предлагат, са три. По думите на Нинова те са свързани с драстично увеличаване на наказанията лишаване от свобода и на глобите.

За т.нар. каналджии, помагащи на групите, които преминават нелегално границата, от соцформацията искат наказанието да е лишаване от свобода от 5 до 10 години, глоба от 10 000 до 50 000 лв.

„И да отпадне от сегашния текст „частично отнемане на имуществото“. Да бъде – отнемане изцяло“, посочи Нинова.

„Второ, за длъжностни лица, които подпомагат каналджийството, защото в някои от случаите се видя, че това става с помощ от длъжности лица, предлагаме лишаване от свобода от 10 до 20 години, глоба от 50 000 до 100 000 лв. и също изцяло отнемане на имуществото“, обяви лидерката на БСП.

„За тези, които подпомагат пребиваването в страната вече на преминали нелегални имигранти – член 281 от Наказателния кодекс, предлагаме лишаване от свобода от 3 до 7 години, глоба от 5000 до 15 000 и същото за имуществото“, каза още Корнелия Нинова.