Общинар нахлу маскиран в кабинета на Фандъкова, смъкна украинския флаг и се похвали

166565182317504

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов пусна снимка със знамето на Украйна на фасадата на общината в социалната мрежа днес и обяви, че „ще го сваля, когато искам аз“. Той се е промъкнал маскиран в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова тази сутрин, и така е стигнал до балкона, където са знамената на България, Европейския съюз, Столичната община и на Украйна.

То бе поставено с решение на СОС от 7 април със срок „до приключване на войната“. Месец по-късно активисти на „Възраждане“ паркираха камион с вишка пред общината и необезпокоявано от полицейската охрана на сградата, свалиха знамето.

Иванов, който е общински съветник от „Атака“, преди седмица обяви, че става партиен член на „Възраждане“, ако го приемат, но остава в групата на „Патриоти за София“, където са заедно с ВМРО. Ако я напусне, ще се раздели и с поста на зам.-председател на СОС, както постановява правилника за дейността на съвета. Иванов е и председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност.