Писъци по тъмна доба в София: Две зверски катастрофи с пияни жени зад волана, счупиха дрегерите

катастрофа

Две катастрофи са станали през изминалата нощ с участието шофьорки под влияние на сериозно количество алкохол в София, както са показали пробите с дрегер, предава БЛИЦ. И двете дами са задържани.

Първият инцидент е станал в кв. „Дружба“. При него шофьорката е участвала в катастрофа с джип на кръстовище. При пристигането на полицаите се е оказало, че жената е с 2,53 промила алкохол.

Освен това е установено, че тя е управлявала без книжка. При проверката в МВР станало ясно и че е имала прояви на хулиганство. Задържана е в 8-мо РПУ, вероятно ще ѝ бъдат повдигнати обвинения, както е по закон.

При другия инцидент дама е ударила два спрели автомобила на столичния бул. „Възкресение“.

Жената е влязла с колата си в една от уличките на квартал „Факултета“ и пътьом ударила две коли. На мястото бързо наизскачали побеснели роми, които започнали да търсят обяснения от неадекватната водачка. Минути по-късно се появила и полиция, която успяла да спаси пишман шофьорката от саморазправа.

След пристигането на полицията се е оказало, че шофьорката е била с 2,73 промила алкохол. Тя също е арестувана.

И по двата случая са образувани досъдебни производства, разследванията продължават.

През последните месеци МВР провежда сериозни операции в цялата страна срещу пияни и дрогирани водачи, случаите обаче продължават.