Огнен ад в центъра на София! Горя хотел „Централ“, има загинала жена и двама ранени

payimage-551496

Една жена е загинала, дете на година и 7 месеца и дете на 12 години са настанени в болница след пожар в хотел в София. Състоянието им е стабилно, без опасност за живота. Самоличността на загиналата жена се изяснява, предава БНТ.

Пострадалите са настанени в „Пирогов“ и Военномедицинска академия. Пострадали са и двама възрастни мъже на около 67 години, състоянието им е по-тежко, обгазени са от пожара.

Двама души – жена на 21 години и мъж на 32 години, са настанени в Клиника по спешна токсикология на ВМА след обгазяване при пожара в хотел „Централ“. Пациентите са в добро общо състояние.

Трима пострадали са транспортирани в университетската спешна болница „Пирогов“ тази сутрин. След поредица прегледи и изследвания тримата остават за лечение в „Пирогов“. Двама възрастни са пациенти на клиниките по травматология и по изгаряне. Едно дете е хоспитализирано в пироговската токсикология.

Пожарът се е развил на третия етаж в хотелската част.

„Няма информация за взрив. Хотелът е запълнен с чуждестранни туристи – има руснаци, от арабски произход. Сградата е 8-етажна, хотелът разполага със 70 стаи, като всички стаи са били запълнени. Всички са евакуирани, част от третия етаж към момента е негоден за ползване. Хората са настанени в ресторанта на хотела, като са им дадени хавлии и вода, прегледани са от медицинските екипи“, заяви на брифинг комисар Любомир Баров, заместник-директор на Столичната дирекция на пожарната.

Спряно е движението на кръстовището между булевардите „Тодор Александров“ и „Христо Ботев“. Районът е отцепен.

Всички гости на хотела са евакуирани.

Причините за пожара се изясняват. На място има и следователи от СДВР.