Българският футболен свят се тресе! УЕФА санкционира сериозно ЦСКА

цска

ЦСКА беше глобен от УЕФА с близо 32 000 лева заради мачовете срещу Базел от плейофния кръг на Лигата на конференциите, твърди БЛИЦ. Точният размер на санкцията на „армейците“ е 16 000 евро

Значителната част от финансовото наказание е заради домакинския мач на стадион „Васил Левски“. ЦСКА трябва да плати 12 000 евро за блокиране на стълбите на трибуните. Европейската футболна централа следи изключително зорко стълбищата да са свободни по време на мачовете и това се прави от съображения за сигурност.

Допълнителни 4000 евро е глобата на ЦСКА за реванша на стадион „Санк Якоб Парк“ в Базел. Санкцията е наложена заради некоректно поведение на отбора.

Както е известно, на 18 август „армейците“ победиха швейцарския гранд с 1:0 след автогол на Серхио Лопес в 70-ата минута. Седмица по-късно Базел спечели втория мач с 2:0 след попадения на Фабиан Фрай (66-ата минута) и Михаел Ланг (84-ата).

С изиграването на шест мача в квалификациите на Лигата на конференциите и достигането до плейофите, ЦСКА си заработи 1,05 милиона евро.