Просто Киро категоричен: Глас ми шепне! България ще влезе в добро пристанище

кирил петков

Вярвам, че България ще излезе цяла от сегашната криза, на мен глас ми шепне, че България ще влезе в едно безопасно и добро пристанище. Нека вярваме, че това пристанище е пред нас. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, след като положи цветя пред паметника на Стефан Стамболов по случай 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

„Княжество България и Източна Румелия се съединяват въпреки нежеланието на Великите сили. Съединението дава възможността на поколения българи да мечтаят и ние продължаваме да го правим. Ние мечтаем за по-добро образование, за по-добро здравеопазване, по-добри пътища и инфраструктура, за по-добри доходи и всички българи да се върнат от чужбина“, каза Петков.

И отбеляза, че общата мечта на българите за сигурност трябва да обединява.

„Независимо дали политиците са леви или десни те трябва да застават зад тази мечта. Ние сме готови и да се съединим с всеки, който вярва в тази кауза, но не сме готови да предадем тази мечта на всички тези българи, за сметка на няколко хора, които да спечелят ужасно много. Това е и границата, която ние начертаваме. Всички, който е „за“ каузата България да бъде просперираща, но на дела, не само на думи, ние виждаме като коалиционен партньор“, коментира още Петков, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че точно на днешния ден е важно да се знае: Нито една чужда страна няма право да се меси в историята на България, която трябва заедно да напишем.