Борисов: Правителството на Промяната е най-изгодното за Путин! България стана три пъти по-зависима

ГЕРБ коментира скандалите в държавата на пресконруфурния. По-рано партията обяви водачите на листите си в страната.

„Снощи нашите комуникационни мрежи в социалните мрежи бяха ударени от хакерска атака. И точно три публикации, касаещи ужасяващите злоупотреби, правени в сферата на енергетиката, вноса и износа на газ и сделките, които са правили бившите управляващи. Първото беше описанието на схемата на сделките с газовите посредници. Имаше клип, графична част, в която подробно се обясняваше схемата с посредниците между „Газпром“ и „Булгаргаз“ и каква е тя. Другото беше разпространена фалшива новина, че г-н Борисов бил казал, че през 2023 „Газпром“ трябва да се върне в България. Тотален фейк. Тези три неща – клипът, графиката и фейк новината бяха атакувани снощи“, алармира Георг Георгиев.

Експертът на ГЕРБ по киберсигурност заяви, че почти всички профили са били взаимствани от руския „Фейсбук“.

„Това е изцяло прииказен сюжет. Ще стане един месец няма отговор на нито един въпрос. Няма отговор на доставките на руски газ на по-висока цена, за необосновано завишената цена на горивата“, каза Томислав Дончев.

„Да кажат, че аз съм казал, че трябва да се продължи договорът с „Газпром“, е абсолютна лъжа. Позволих си да им кажа да бъдат внимателни. Дадох като българин един съвет. Нашата политика е 100% диверсификация от „Газпром“. И ни удариха „Фейсбук“. Ние не сме Северна Корея, не сме Русия, където Фейсбукът да бъде спрян. Откъде дойде тази яростна атака. Може би защото вчера казах, че ще докажа с факти. На 6 юли определи Атанас Атанасов за шеф на НСИ. БНБ през миналата седмица публикува новата си икономическа прогноза. Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не са верни. Има изтичане на финансов ресурс от икономиката на България. А същият НСИ казва накъде изтичат парите от българската икономика. С близо 2 млрд. ЛВ. се влошава търговското салдо в сревние с миналата година. Вносът от РФ по време на санкции е нараснат със 160%. Това ли е откъсването от санкциите. Което показва къде изтичат капиталите на България“, каза Бойко Борисов.

„Вии, тези три партии, милиарди сте изнсели към Руската федерация. Най-значими ръстове са реализирани при нефтени материали за 1,4 млрд. лв., 228,5% се е увеличил вносът на въглеводороди. Само за 3 месеца управление на тези три партии България стана три пъти по зависима от Русия. Това ли ни е евроатлантическата ориентация. Какво причиниха на Путин, че изгониха готвачки и чистички. Дали той няма да го преглътне.“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории