Биков разобличи Слави за референдума: Като не можем да направим правителство, да съборим Конституцията

тома биков

„Ние сме категорично привърженик на парламентарната република и го казваме много ясно. Личното ми мнение е, че България не е подходяща за президентска република. „Аз виждам един инстинкт тук „Я, като не можем да направим правителство, дайте да съборим Конституцията“, каза в ефира на БНТ Тома Биков от ГЕРБ в коментар на по повод предложението на Слави Трифонов за референдум за президентска република.

На ГЕРБ приоритетите били високите цени, инфлацията, газа, петрола, бензина. „Откакто падна правителството на г-н Петков, ако се загледате по бензиностанциите, бензинът падна с 20 ст., изтъкна Биков. Разговори с „Газпром“ трябвало да се водят, защото ще ходим на арбитраж“:

„Служебното правителство трябва да си наеме сериозни адвокати. Арбитражът означава, че както не сме получили газ, така може да го платим два пъти. рябва от днес да започнем, да търсим възможности за дългосрочни договори извън „Газпром“. Не мисля, че някой има против да се изпълни договора с „Газпром“ до края на годината“, поясни Биков.