На Нинова й прилоша! Атакуваха я със сензационни разкрития: Изнесе 4200 тона оръжие!

корнелия нинова

Само за първите 4 месеца след началото на войната в Украйна са изнесени 4200 тона оръжие с подписа на Корнелия Нинова, разтоварени на летище Жешов в Полша, на 70 км. от украинската граница.

Това заяви на брифинг пред медиите бившият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, предава БНТ.

Той беше освободен от Корнелия Нинова, докато тя заемаше поста министър на икономиката.

Всички пратки са разтоварени на полското летище „Жешов“ (Rzeszow) на 70 километра от украинската граница. Това летище се посочва от чуждестранните медии за основен транспортен хъб за военната помощ за Украйна, допълни той като се позова на информация, получена от МВнР.

„За първите 4 месеца, от март до юни включително, 60 самолета са транспортирали българско оръжие до това летище в близост до украинската граница. 60 полета за 4 месеца означават, че през ден по 70 тона българско оръжие е отивало за Украйна. Усреднена калкулация показва, че за този 4-месечен период 4200 тона българско оръжие са доставени в пограничното на Украйна полско летище.

За да може да се визуализира това нещо, това са 212 тежкотоварни камиона тир, подредени в колона плътно един след друг в рамките на 4 километра или, с други думи казано, от „България“ до зала Арена Армеец на „Цариградско шосе“. На този фон г-жа Корнелия Нинова да твърди, че не знае къде отива българското оръжие, е не само несъстоятелно твърдение, но и обидно към българските граждани“, каза Александър Михайлов.