Само в 7DniSofia.bg

Борисов: Каквото Бойко и ГЕРБ са свършили, то се вижда! Това правителство се провали

бойко борисов

Хелоу, сър! Радвам се да те видя! С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов приветства в централата на партията директора на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

„Ние в България сме в много конфликтна зона – от едната страна Косово и Сърбия, от друга – Русия и Украйна, от трета – Турция и Гърция. Затова е изключително важно да има политическа стабилност. Затова вчера дадох приоритети кои ще са наши партньори. Някои се разпознаха, други не, това не е важно. Но светът трябва да знае – ние ще работим по следните изключително важни точки“, отбеляза Борисов и изброи:

– Еврозоната. Ние вкарахме България в Европейския банков съюз и в чакалнята на Еврозоната. За съжаление това правителство се провали.

– Ние започнахме модернизацията на ВВС. Първите 8 изтребители изплатихме на 100% и положихме огромно желание и усилие сега в този парламент да вкараме и втората част. За съжаление правителството не го направи.

– Ние предложихме таван на горивата – нафтата, – бензина, газа, за да не печелят „Лукойл“ и „Газпром“ 7 милиарда от България. За съжаление правителството не го прие.

– Ние предложихме и промени в съдебната власт – така че да не си правят нови „бухалки“.

– Ние започнахме диверсификацията на ядреното – гориво и ние, нашето правителство подписа първия договор с „Уестингхаус“. За съжаление това правителство не го направи.

– Днес стават точно 5 години, откакто със Зоран Заев подписахме за Северна Македония и благодарение на нашето внесено предложение и гласувано в парламента Северна Македония и Албания тръгнаха по пътя на Европа, а ние ги подкрепихме първи и за НАТО.

– Ние, ГЕРБ като партия, предложихме закон за военно въоръжение на Украйна. Това правителство не го прие.

„Каквото Бойко и ГЕРБ са свършили, то се вижда“, допълни той.

Превод в ефир направи лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев.