Настръхващи разкрития: Убитият дядо Иван е намерен с половин глава. Често помагал на екзекуторите си

полиция

Прокуратурата повдига обвинение на един от извършителите на жестокото убийство в село Микрево, община Струмяни. Другият е малолетен, на 13 години, и няма как да носи наказателна отговорност. В селото хората настояват за справедливост и за строги наказания за извършителите, които били познати в региона с множеството си престъпления.

Жертвата и двамата извършители – момчета на 18 и 13 години, са се познавали.

„Те нонстоп при него идват за помощи: „Дай ми 5 лв., дай ми 10 лв.“. Помагаше им, когато минат покрай него. Винаги се отзовават. Аз съм ги виждал точно тези 2 момчета при него, много пъти съм виждал, разбирате ли. Не знам как се стигна до това нещо“, сподели племенникът на жертвата – Добрин Йовев пред BG On Air.

Жестокото убийство става в нощта на петък срещу събота. Тогава двамата влизат в къщата с цел грабеж.

„Човекът спи навън на походно легло, защото е топло. Може би не са очаквали, че той се се намира отвън и заради това се е стигнало до този инцидент. Едната половина от главата му я няма. Не мога да проумея, че тези деца как са го направили“, допълни Йовев.

В Микрево хората не могат да повярват на жестокостта, с която е отнет живота на възрастния мъж.

„Дори да е кражба, защо трябва да го убиват този човек, като реално те просто могат да го блъснат. Да кажем, че е за пари, но това е зверщина“, възмути се жител на селото.

В селото живеят предимно възрастни хора, които в повечето случаи са трудноподвижни и беззащитни.