Само в 7DniSofia.bg

Проф. Герджиков: Отношението на културния министър разочарова! Оставка!

проф. огнян герджиков

Десетки академици и културни дейци поискаха оставката на министъра на културата Атанас Атанасов, сред тях беше и конституционалистът проф. Огнян Герджиков.

„Отношението на културния министър показва лековатост с видеото, което той разпространи, в което сякаш говори на свои приятели и съученици. Такова поведение не отива на министър в България. Момчето е младо, изглежда интелигентно, но очевидно трудно се вписва в тази роля да бъде начело на културното министерство. Фигурата на министъра трябва да респектира”, обясни той по НОВА.

Според Герджиков решението на управляващите да излъчат точно него не беше най-доброто.

„И преди това видео, което разочарова много хора, той беше непознат сред културните среди. Имаме много сериозни фигури в областта на културата и някак беше несериозно човек на толкова млада възраст да бъде назначен за министър”, добави Герджиков.

Според конституционалиста решението за закриването на Спецправосъдието не беше най-доброто.

„Не разбрах какво наложи Спецправосъдието да бъде закрито. Въпреки някои пропуски на кабинета, вярвам, че той има потенциал и доброто намерение да се справи със задачите пред него”, каза още той.

Проф. Огнян Герджиков коментира и избора на нов шеф на БНБ.

„Нямам спомен преди да е имало такова напрежение около кандидатурата. Постът е важен и може би е добро решение да се оттегли кандидатурата на Каримански”, уточни той.

По отношение на отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор Герджиков обясни, че това ще бъде удар във въздуха.

„Трудно мога да си представя, че всички, от които зависи оставката му, ще гласуват против него, след като преди години те категорично го избраха”, каза още той.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории