Мъри Стоилов: Развиваме се във възходяща линия, поставих високи цели пред отбора

станимир стоилов мъри левски

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след загубата с 1:2 в дербито срещу Лудогорец, че е било важно да види нивото на неговия тим срещу лидера в шампионата, като допълни, че съставът се развива във възходяща линия, съобщава Гонг.

„Стана интересен двубой. Искахме да видим дали се развиваме във възходяща линия и единственото негативно нещо бе резултатът. Имахме шанс да решим срещата с втори гол, но не успяхме. Лудогорец е класен отбор, реализираха си две положения и спечелиха“, заяви Стоилов след мача“.

„Доволен съм донякъде от представянето ни. На този етап от развитието ни играхме на добро ниво, но трябва още да работим. Трябва да подобрим динамиката в играта и агресията в средната зона и в атака“.

„Не знам дали изненадахме Лудогорец (със схемата с петима бранители), но първото полувреме имахме и преимущество, и положения. Не мога да се сърдя на играчите, защото само два дни тренирахме тази схема“.

Мъри коментира и контузията на капитана Николай Михайлов, който беше принудително заменен през втората част.

„Опитен вратар, не е приятно, когато футболист получава такава контузия. Надявам се бързо да се възстанови. Не мога да кажа каква е ситуацията с него“.

„Всеки мач е различен. Мачът за Купата ще бъде коренно различен. За нас цел е Европа. Поставих по-високи цели пред отбора. Трябва да играем агресивно и за победа във всеки мач“, заяви Стоилов след двубоя.