Започна се! Водеща верига супермаркети у нас свали всичко руско от щандовете си

магазин

Всички магазини от веригата ВІLLА спряха от продажба стоки с руски произход. Те са свалени от щандовете. Става въпрос предимно за алкохолни напитки, съобщиха от компанията. Акцията е започнала в началото на месеца. Засега от други големи търговски вериги не съобщават за такава промяна в асортимента в отговор на войната на Русия срещу Украйна. В ВІLLА стартира и друга кампания „Kyпи и Дapи“ съвместно с Бългapcĸия Чepвeн ĸpъcт – в добре познатите колички на касите хората ще могат да оставят закупени тpaйни xpaнитeлни пpoдyĸти , с които да се подпомагат хората в Украйна и бежанците.

Руският гастроном „Берьозка”, който има магазини и в Пловдив, от началото на военните действия събира дарения и подпомага бедстващите от Украйна. „Верига магазини „Берьозка” е собственост на българска фирма и съответно спазва законите на Република България. Другите фирми, свързани с търговската марка БЕРЁЗКА, са също български дружества. Всички данъци и осигуровки се внасят в националния бюджет”, заявява директорът Виктор Бакуревич.

Веригата ресторанти „Хепи” пък са в готовност да назначат до 900 бежанци от Украйна на работа. Безплатен подслон, обучение и възможност за работа се осигуряват за кандидатите в Пловдив, София, Варна и Бургас.