ГЕРБ: Дано премиерът е разбрал на кого може да разчита в тежки за държавата и Европа кризи

десислава атанасова

Днес, в условията на война, се стигна дотам, че мнозинството на управляващите не успя да вземе едно общо решение, а се наложи опозицията да подкрепи със своите гласове правителството, което да има ясна позиция, която да защити пред света заедно с нашите европейски и евроатлантически партньори. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Бяхме свидетели на безпрецедентна ситуация – повече от шест часа дебат върху текст на декларация, която ние от ГЕРБ предложихме преди два дни и днес отново поставихме на обсъждане. Шест часа дебат за две думи – „санкции“; „Русия“. Не мога да си обясня защо до този момент вече управляващата коалиция не скъса своето коалиционно споразумение. Допустимо ли е министър в държава член на Европейския съюз и НАТО да не назовава войната с истинското ѝ име, допустимо ли е парламентарно представени партии в държава член на Европейския съюз и НАТО да гласуват против общата позиция на Европейския съюз и НАТО – позиция, която вече е заявена от външния министър Генчовска пред нашите европейски партньори и която ще стане официална позиция на България и на страните от Европейския съюз, заяви Атанасова.

Надявам се това да бъде урок за министър-председателя на кого може да разчита в тежки за държавата и Европа кризи, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории