Борисов попиля управляващите: Сринаха всичко! С подобни действия не се укрепва държавата! (ВИДЕО)

бойко борисов

„Хиляди минути ефирно време минаваха по програмите за незаконното подслушване. Както и при костинбродската афера ние загубихме проценти“, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той цитира доклада от Бюрото за СРС-та, което ясно казва, че не е имало незаконно подслушване.

Борисов отчете и доклада след провеждането на КСНС, който ясно казва, че сме в предвоенна ситуация. „Който не храни своя армия един ден ще храни чужда. Затова разгледахме внимателно седемте точки, които са пожелателни. Управляващата коалиция може да разчита на нашите депутати тези точки да бъдат подкрепени с реални средства, за да може България да повиши своята боеспособност“, заяви Борисов и допълни, че се надява да види всичко това в бюджета, а ГЕРБ ще даде своята подкрепа. В противен случай КСНС ще излезе като акт да се отбие номера.

Борисов заяви, че има покана за Мюнхенската конференция, но предвид ковид кризата ще уточни дали ще пътува.

Нашата ясна позиция е да подкрепим правителството за всички мерки около, които военните ой каза истини, но трябваше да каже кой ги доведе тези хора. Няма сектор, който да не търпи огромни щети в момента и го констатира Радев. Денков за какви 100 дни мечтае, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков са министри от година, за какви 100 дни говорят. Този доклад за СРС-тата е бил готов много отдавна, но е било изгодно да говорят, че по наше време са подслушване хора“, заяви Борисов.

Борисов отчете, че няма помощ от държавата в нито една сфера и даде за пример как едните се компенсират за ток, но не и газ, на едни детски градини се дават, а на други не. Той припомни, че ще настояват да се изпълни увеличението на заплатите на полицаите.

„Всяка година това, което е предлагала съдебната власт сме отпускали и за 13-та и 14-та заплата“, коментира Борисов по повод изтеглянето на 20 милиона лева от бюджета на съдебната система, за да отидат в БАН. Той припомни, че през последните години са ремонтирали и направили десетки сгради на съдилищата и прокуратурата, без да ощетяват БАН. „Не само, че не взимам страна, но трябва да се осигури необходимото финансиране на всички и това е работа на финансовия министър. Ние през последните години сме работили в ситуация, когато опозицията иска много, но ние сме се старали да държим финансовата рамка“, допълни Борисов.

На въпрос къде са изтегли 9-те млрд. лева похарчени от правителството в края на миналата година, Борисов заяви, че както и да се смята сметката не излиза. „Това са парите, които взеха, за да компенсират чудовищно раздутата администрация. В Министерски съвет не остана незапълнена стая, толкова народ съветници са събрали, а стигат до там, че излизат после да се извиняват кой организира протестите. С подобни действия не се укрепва държавата, направиха ли я по-добра? Сринаха всичко! Една година мина“, подчерта Борисов и засегна темата за коронавируса и, че продължаваме да сме на първите места по смъртност в Европа. Той подчерта, че това обаче не е тема и цифрата, когато се представя в новините става все по-малка, за да не се вижда от хората.