Само в 7DniSofia.bg

ШОУ: Лена объркала протестите! Киро кани на среща полицаите и пожарникарите, за да им се извини

лена бориславова

Истинско шоу се разиграва пред последните часове в Министерски съвет, където страстите се нажежиха до краен предел след брифинга на говорителката на Кирил Петков-Лена Бориславова, научи ПИК от източници в Министерския съвет.

Припомняме, че Ленчето, известна напоследък и като „Гуглена“, обяви, че МВР разполагало с информация, че криминални субекти получавали пари, за да се включат в протеста на полицаите и пожарникарите и да го радикализират.

Новината, колкото и абсурдно да звучи, беше повторена още веднъж от Бориславова след въпрос на журналисти, и предизвика вълна от недоумение как точно криминалните субекти ще се включат в протеста в събота и как точно ще накарат полицаи да се бият с полицаи.

Освен всичко Ленчето изръси и че човек от списъка на Кирил Петков, който той предостави на прокуратурата, се занимавал с организацията на протеста в събота.

Оказва се обаче, че говорителката на премиера съвсем не била наясно за кой митинг става дума, коментираха източници в Министерски съвет. Бориславова така се оплела от поредицата от протести, които предстоят срещу кабинета, че изнесла информация, която се отнасяла за организирания за другата сряда протест на „Възраждане“ Ha KocTaдин Костадинов, а не за този на полицаите в събота.

След като станало ясно каква глупост изръсила Лена, веднага в Министерски съвет започнали да звънят телефони на представители на синдикатите на полицаите и пожарникарите. Стигнало се договорка двете страни да седнат за преговори днес в 16.30 часа, а на срещата се очаква правителството и в частност Кирил Петков и Лена Бориславова да се извинят на органите на реда за скандала, в който ги забъркаха.