Левски би Пирин, Карачанаков с голяма глупост, „сините“ фенове нахлуха и го изгониха от терена

левски пирин

Левски инадигра Пирин (Благоевград) с 3:1 в контрола, която се проведе на „Герена“, съобщава Спортал.

Билал Бари вкара две попадения в 8-ата и 89-ата минута, а с едно се отличи Димитър Костадинов (53).

За гостите се разписа Антон Карачанаков в 48-ата минута, след което направи голяма глупост. Крилото притича близо 70 метра и през цялото време дразнеше феновете на сините, които не се сдържаха и нахлуха на терена. Наложи се Станимир Стоилов и играчите на Левски да ги успокояват и възпират от саморазправа с играча на благоевградчани, а през това време той се прибра на бегом в съблекалнята и не се върна на игрището.

Иначе преди първия съдийски сигнал сините представиха петте си нови попълнения Ноа Сунгберг, Цунами, Уелтън, Филип Кръстев и Келиън ван дер Каап.

Проверката стартира с натиск на домакините, които откриха резултата още в 8-ата минута. Костадинов изведе Марин Петков отляво в наказателното поле на гостите. Последва великолепно успоредно центриране по земя към Бари, който вкара от метър в празната врата за 1:0.

В 25-ата минута благоевградчани получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле на Левски. Манолев шутира, но високо над напречната греда.

До края на полувремето футболистите на Станимир Стоилов контролираха повече топката и на няколко пъти, най-вече чрез Уелтън отляво, пробваха да осъществят по-опасни набези, но в крайна сметка те не завършиха с удар към вратата на орлетата.

Второто полувреме започна с положение пред вратата на Пирин. Уелтън се възползва от грешка при пас на Дяков, напредна с топка в крака и отправи силен удар по земя, който Кирев с мъка спаси.

Пирин изравни в 48-ата минута след топовен изстрел на Карачанаков. Голмайсторът на орлетата обаче направи голяма глупост, преминавайки разстоянието от сектор „Г“ до сектор „Б“, дразнейки публиката на сините. Запалянковците се ядосаха и част от тях нахлуха на терена, подгонвайки Карачанаков, а нападателят се прибра на бегом в съблекалните и повче не се завърна на терена.

За поведението си той получи мъмрене от опитните си съотборници Светослав Дяков и Николай Бодуров.

Пет минути по-късно Левски отново поведе. Това стана след шут на Димитър Костадинов от 7-8 метра, а благоевградчани претендираха, че голът не трябва да бъде зачетен, тъй като топката е напуснала очертанията на игралното поле, но съдията не бе на същото мнение.

В 57-ата минута Левски бе близо до трето попадение след брилянтна атака. Костадинов „копна“ технично топката за Михайлович, който шутира в десния страничен стълб.

В 61-ата минута Уелтън преодоля Бодуров, след което влезе на скорост в наказателното поле и последва сблъсък със защитник на орлетата. Сините поискаха дузпа, но реферът не посочи бялата точка.

31Левски – Пирин (Благоевград)
Четвърт час преди края на редовното време отново в игра за Левски се завърна Георги Миалнов, който дълго време лекуваше контузия.

Крайното 3:1 за сините оформи Бари в 89-ата минута. Той получи брилянтен извеждащ пас от Кордоба, преодоля Кирев и отбеляза второто си попадение в мача.

Това бе предпоследната зимна контрола за Левски преди началото на пролетния полусезон. Във вторник тимът ще завърши поредицата си от проверки с двубой срещу Царско село.

ЛЕВСКИ – ПИРИН 3:1

1:0 Билал Бари 8
1:1 Антон Карачанаков 48
2:1 Димитър Костадинов 53
3:1 Билал Бари 89

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Николай Михайлов, Драган Михайлович, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Димитър Костадинов, Марин Петков, Уелтън, Билал Бари

Резерви: 66. Андреев, 4. Горанов, 7. Миланов, 10. Цонев, 11. Димитров, 14. Динев, 22. Галчев, 34. Андонов, 71. Стоянов

ПИРИН: 21. Георгиев, 38. Дюлгеров, 6. Попев, 5. Бодуров, 3. Занев, 11. Манолев, 18. Дяков, 73. Бенгюзов, 31. Станоев, 9. Йорданов, 29. Костов

Резерви: 1. Кирев, 2. Айзо, 8. Старокин, 10. Такахаши, 14. Николов, 17. Георгиев, 20. Иванов, 26. Тасев, 45. Хубчев, 71. Карачанаков


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории