Голмайсторът на ЦСКА напусна лагера на отбора

цска

Голмайсторът на ЦСКА Жорди Кайседо няма да участва в следващите контроли на тима по време на подготовката в (Турция. Днес той е напуснал лагера на „армейците“ в Алания, за да замине за Южна Америка, съобщи официалният сайт на „червените“. Нападателят ще се присъедини към националния отбор на Еквадор за предстоящите световни квалификации с Бразилия и Перу.

Мачът със „селесао“ е на 27 януари, а срещата с „инките“ е на 1 февруари. Кайседо попадна сред избраниците на селекционера Густаво Алфаро. В момента Еквадор е на трето място във временното класиране с 23 точки от 14 мача.

Остават още 4 срещи до края на надпреварата, а на Кайседо и съотборниците им трябва да спечелят в тях минимум 4 точки, за да се класират за Мондиала в Катар. В края на март са мачовете с Парагвай като гост и вкъщи с Аржентина.

Заради участието си в предстоящите световни квалификации, Жорди Кайседо отпада от сметките на треньора Стойчо Младенов за предстоящите четири контролни срещи – на 25 януари (с Хартберг), на 28 януари (Динамо Москва) и две на 31 януари (Шахтьор Караганда и Академия Пандев).