Съдът с последна информация за изродът, който заплаши със смърт жена си във Варна

полиция

Варненският окръжен съд отказа да пусне Гюкай в домашен арест и го оставя в ареста, съобщават от пресцентъра на институцията.

Гюкай Ш. е арестуван след като отправи смъртни закани към бившата си жена и майка на общото ѝм дете – Деница. Той има обвинения, че в период 30 април 2021 г. – 28 ноември 2021 г. не изпълнил заповед за защита от домашно насилие.

30-годишният мъж бил задължен да се въздържа от извършване на насилие и да не приближава на разстояние по-малко от 100 метра бившата си жена и тяхното дете.

Освен това на 28 ноември отправил и закана за убийство.
Защитата на Гюкай посочи, че мярката е прекомерно тежка и поиска „домашен арест“ на адреса му в село Гроздьово.

Адвокатите на насилника изтъкнаха в съда, че докато е действала заповедта за защита, Деница доброволно е живеела с него и семейството му в селото и е имала свободата да си отиде.

Съдът, обаче прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. От справката му за съдимост е видно, че той е многократно осъждан за престъпления от общ характер.

През 2020 г. е сключил споразумение за притежание и разпространение на наркотици и притежание на незаконно оръжие, като Окръжен съд – Варна му е наложил присъда от 2 години „лишаване от свобода“ с 4 години изпитателен срок.

През юни тази година е осъден за престъпления, идентични с тези, за които и в настоящия момент се изправя пред съда.