Спешна акция в Рила: Планински спасители спасили живота на пострадал турист

Image_10494062_302_0

Планинските спасители от Благоевград за пореден път спасиха живота на пострадал турист. В петък те са провели бърза акция за издирване на възрастен мъж, изпаднал в трудна ситуация. Човекът се отправил сутринта към Рилския манастир от близък хотел. На заледен участък на пътя, близо до мост, се подхлъзнал и при падането ударил главата си и загубил съзнание, предава 24 часа.

„Когато идва на себе си, решава да се върне към хотела, но пада отново, и се осъзнава в непозната местност, без сили да се изправи .Обажда се за помощ. Ние се отзовахме веднага и заедно с екипи на Полицията и Пожарната започнахме издирване в района. Човека, беше намерен от нашия екип в силно пресечен терен. Беше изтощен и напълно мокър от изсипващия се през цялото време дъжд. Прегледахме го, след което го транспортирахме с носилка и високопроходим автомобил до линейка на ЦСМП“, разказаха за успешната акция от ПСС-Благоевград.

В акцията взеха участие Георги Ботев- младши, Захари Петров, Стоян Борисов, Кирил Чапов, Антон Палюшев, Лазар Христов и Георги Ботев.