Арестуваха бившия на жена, която разказа за тормоз и закани за убийство пред медиите

capture-20211209-115316

Мъжът крещял: „Ще те убия и още дълго време няма да гледаш от тази тераса“.

Полицаите са арестували за срок до 72 часа мъж от Варна, който заплашвал с убийство бившата си съпруга и нарушил заповед за защита от домашно насилие нееднократно, съобщават от пресцентъра на съда.

Според източници на “24 часа” това е същата жена, която се осмели да застане пред камерата на Нова телевизия и да разкаже за кошмара, който е преживяла във връзката с мъжа си – бащата на общото иим дете.

Обикновено в тези истории жените са със скрити лица и без имена. 27-годишната Деница от Варна не се крие. Тя иска да разкаже какво е преживяла и отчаяно търси помощ. От месеци живее като затворник, защото се страхува от насилника, от когото е избягала. Тя се страхува, че ще бъде убита, защото той продължава със заплахите, се разказва в репортаж в предаването “На фокус” на Нова тв.

Мъжът скачал върху главата й, душил я с кабели, биел я с кабели с метални шипове. Напуска го преди 7 месеца. През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ – веднъж съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя е благодарна на тези хора, защото вярва, че те са спасили живота й.

Въпреки присъда от година и половина пробационна подписка, насилникът продължава да тормози нея и близките й всеки ден.

Деница пита дали трябва да стане поредната жертва и да бъде намерена в куфар, за да може един престъпник да влезе в затвора.

Заповедта за защита от домашното насилие е издадена на 21 януари 2021 година, в изпълнение на съдебно решение на Районен съд – Варна. С нея мъжът с инициали Г.Ш. се задължава да се въздържа от извършването на такова по отношение на своята вече бивша жена и тяхната дъщеря, както и да не приближава на разстояние по-малко от 100 метра от тях.

Въпреки това, в периода 30 април 2021 г. – 28 ноември 2021 г., той нарушил многократно издаденото постановление.

Той вече бил осъждан за същото престъпление, но това не му попречило да продължи да извършва психически тормоз над младата жена.

На 28 ноември Г. Ш. директно се заканил, че ще я убие с думите: „Ще те убия и още дълго време няма да гледаш от тази тераса“.

Жената се страхува, че бившият ѝ наистина може да изпълни заканата, по време на съвместното им съжителство тя е била жертва на домашно насилие.

Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишния обвиняем.