Борисов събра парламентарната група на ГЕРБ-СДС: БСП се държат сякаш са спечелили изборите (ВИДЕО)

043c1280ba28770a287dfb8b6abf3928

ГЕРБ и друг път са били в опозиция. Това заяви в началото на първото заседание на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Социологическите агенции си трият сол на главата и се чудят как да обяснят, че познават резултата на Румен Радев, но не познаха на партиите. Ясно е кой се е възползвал от машините, посочи Бойко Борисов.

Не знам коалицията Да, България и БСП, от които изтичат писма, как с 6% ще излязат и ще кажат: Ние сме призвани да правим съдебна реформа. Това трябва да не ти пука изобщо от този позорен резултат, отсече Борисов.

ИТН се сгромолясаха с близо 15 на сто, така че от фаворити в един момент, се превърнаха на техния език като на барабана малката пръчка, посочи Борисов. А по-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, наречен БКП-БСП. Тогава си поставихме задача да победим БСП и ги побеждаваме винаги. Те се държат все едно са победители, посочи Борисов. Ние не знаем на базата на какво са победили ПП, и народът не знае. Вашата роля е изключително важна в парламента, заяви Борисов и припомни, че токът е скочил.

Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да е революция. Сега хората знаят, че просто няма какво да направят. Цената на газта, колко упреци понесохме ние, че защитихме България, направихме така, че България да остане на газовата карта. Този проект, наречен Балкански поток, при тези транзитни такси, в рамките на ти години се изплатиха и 70 години напред, българите ще получават всяка година транзитна такса. Тези, които говореха срещу това, получиха под процента на 6 изборите. А първите 800 милиона влязоха вече в държавната хазна, заяви Борисов.

Коалицията ще се казва ГЕРБ-СДС със съпредседател Румен Христов, така, както беше в предходния парламент, припомни Борисов.

Двойното увеличение на цената на газа, празните хранилища, липсата на капацитет за през Украйна, това, което ние построихме, тарантираме на българите, че никога няма да останат без газ. А ние, ако имаме вина, това е, каза Борисов.

Разни мекерета сега мълчат, защото сме направили най-изгодното. Не им мина номерът други държави да получават таксите, допълни той.

На 31 декември трябваше да довършат интерконектора с Гърция, това е изключително важно за верификацията и ние сме работили изключително много по тази тема. За 30 години продължихме напред живота на реакторите, платихме 100% реакторите и това е един прекрасен проект на Козлодуй и да реши въпросите, припомни Борисов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории