Жената на Румен Радев се покри

Десислава-Радева-1280x848

Десислава Радева, съпругата на президента Румен Радев, се скри от публичното пространство. Дори и покрай изборите не наруши мълчанието си във фейсбук, а само до преди година не спираше да изказва мнение и да споделя постове в социалните мрежи. Lupa.bg забеляза, че любимата на Румен Радев последно е била активна на 23 март 2020 г. Малко след обявяването на първото извънредно положение у нас и началото на пандемията от коронавирус.

От началото на мандата на президента Генерал Деси не пропускаше да застане редом до съпруга си, без значение дали е нужно, важното беше да е до него. Същото беше положението и с изказванията й във фейсбук, които понякога бълваха от правописни грешки. Тя изчезна малко след критика за неграмотното й писане и вече не си позволява да излива мислите си в социалната мрежа.

Първата дама прекара леко Ковид през февруари. На 12 април постъпи в болница „Иван Рилски“ за спешна операция с 3 аневризма. Радева потърси помощ след дни на зверско главоболие. Състоянието е животозастрашаващо и лекарите не се поколебаха да оперират веднага Генерал Деси, която малко след операцията се появи заедно с държавния глава на празника на град Първомай.