Проф. Герджиков разкрива фаталните грешки на Радев и едноличното му управление

анастас герджиков

Фаталните грешки на Румен Радев и едноличното му управление разкрива проф. Анастас Герджиков.

„Тайната на вота не измислена случайно. Хората имат право да имат собствените си предпочитания. Президентските избори са мажоритарни. Няма партия и коалиция, която да има 50%“, каза той в ефира на БТВ.

Според него за обвиненията на Бойко Рашков няма никакви представени доказателства. „Държавата през последните 6 месеца е на свободно падане и човек почва да се пита има ли човек в самолета“, каза проф. Герджиков и уточни, че няма никакво съмнение, че ГЕРБ се е справил много по-добре с коронакризата.

„Проблемът на служебното правителство е, че е служебно. Защото няма контрол върху него“, каза проф. Герджиков. Кандидатът за вицепрезивент Невяна Митева се разгневи, че в момента обществото е разделено за пореден път – на ваксинирани и неваксинирани.

„Радев каза, че има конституционен проект за съдебната реформа, но ние така и не го видяхме. Подменихме темата за съдебната реформа с темата за персоната Иван Гешев“, уточни проф. Герджиков.

За нападението на ЛГБТИ Невяна Митева каза, че всеки ама право на живот. „Всеки български гражданин има права и всяко насилие трябва да се осъжда. Видяхме преди това агресия срещу министър. Българската конституция казва, че бракът е между мъж и жена. Би могло да се промени, но това означава, че трябва да се събере 2/3 от НС“, каза проф. Герджиков. Той уточни, че няма какво дели и да дебатира с Лозан Панов и го нарече съмишленик.

„Имаме един противник и това е Румен Радев. „За поред път го каня на дебат. Не е страшно и няма да боли. Откакто поканих Румен Радев на дебат се чуха други покани. Илияна Йотова кани Невяна Митова. Но някак не чувам отговор на моята покана“, подчерта проф. Герджиков.

„Ако аз съм президент, ще направя всичко възможно правителство да има. За мене ще е важно да има принципна коалиция. Много се надявам да има такава коалиция. Имаме системен проблем, че вече 6 месеца имаме служебно правителство. Трябва да свърши тази политическа криза.

Ако не бъде избран за президент проф. герджиков каза, че ще продължи да се занимава с наука. Невяна Митева уточни, че ще се върне във военното си битие.