Валентин Николов: Поехме евентуалната неустойка на Левски от 60 хил. евро чрез допълнителни отстъпки

Славия Левски Купа Финал (32)

Преди няколко дни стана ясно, че Левски е осъден на първа инстанция да заплати на компанията за спортна екипировка „Макрон “ 60 хиляди евро във връзка с договорено неизпълнение, което датира от лятото на миналата година.

Тогава собствениците на „сините“ прекратиха едностранно тригодишния договор с италианците, подписан през декември 2019 г. и влязъл в сила на 1 юни 2020 година, за да сключат нов такъв с „Joma“.

Gong.bg се свърза с представителя на „Joma“ за България – Валентин Николов, който обяви любопитни подробности по сделката. Той сподели, че неговата компания е осигурила парите за евентуална неустойка чрез допълнителни отстъпки от търговски сделки, като тези пари през двете години ще се събират именно за тази цел.

„Вярно е, че нашата компания ще поеме парите за неустойката по договора. Само, че това няма да стане като извадим 60 хиляди евро. Имаме споразумение с Левски. Ние правим допълнителни отстъпки при всяка търговска сделка, като парите от тези отстъпки се събират и отиват за неустойката. Разбира се, ако има такава, тъй като доколкото разбирам Левски ще обжалва решението. Например – Левски продава наш артикул за 10 лева, като има допълнителна отстъпка от 1-2 лева, като тези пари отиват за евентуална неустойка. Ако няма неустойка, събраните средства от допълнителните отстъпки остават за клуба. Ние няма да си ги искаме. Такова споразумение сключихме, когато Тити Папазов влезе в управата на Левски. Папазов не е ощетил с нищо Левски“, заяви Николов пред Gong.bg.