Кошмарни разкрития за катастрофата със загинал граничар край Калотина

88dd440c9e7b3125b61b5250732745c4

Маневра на ТИР за напускане на аварийната лента е довела до тежката катастрофа на главен път 1-8 в посока Калотина с една жертва и четирима ранени. Загиналият мъж е на 55 години, бивш служител на МВР и настоящ граничен полицай, който е отивал на работа към ГКПП „Калотина“. Заедно с него са пътували още двама полицаи, които са ранени, предаде БНТ.

Инцидентът стана към 7:40 ч. в района на 22 км на главен път 1-8 в посока Калотина.

По първоначални данни ТИР е предриемал маневра за напускане на аварийната лента на магистралата София-Калотина. В този момент, в условията на гъста мъгла, в него се е блъснал идващият лек автомобил, в който са пътували загиналият и ранените полицаи. След това в колата им се е блъснал още един лек автомобил. В катастрофата участва и още един камион, идващ секунди след инцидента, който не е успял да спре.

На място са изпратени 4 линейки от Спешна помощ-София, а пострадалите са транспортирани в различни столични болници с политравми.

Трима от ранените са настанени в „Пирогов“. Те са съответно на 51, 35 и 43 години. Четвърти – на 25 г., с множество травми е настанен във ВМА. Откаран във ВМА е и друг участник в катастрофата, който е отказал преглед и хоспиталиция.