Ива Николова: Властта е в човек с нездрава психика – Радев ще мине и през трупове

румен радев

Покрай малоумните мерки на абсолютно нефелния служебен здравен министър Стойчо Кацаров и напълно шизофренните реакции по този повод на управленческия му родител Румен Радев човек вече не се пита стават ли за нещо тези хора или не. Не стават, видя се.

Въпросът вече е далеч по-сериозен – нормални хора ли ни управляват или с тежки психически разстройства?

Макар и той да е реторичен, защото отговорът също е очевиден.

В набиращата скорост четвърта пандемична вълна и при пълното бездействие на правителството обитателя на президентството Румен Радев, който вече над половин година управлява еднолично държавата, похвали назначените от него власти и персонално Стойчото си, че се справят блестящо с положението. На същия този фон въпросното Стойчо пък заяви, че не ще да го питат за вихрещата се зараза, защото няма какво ново да каже. Бравос!

Сетне същото това Стойчо обяви за задължителен т.н. „зелен сертификат“ при едва 20% ваксинирани в България. С идеята да накара хората да се ваксинират. Всъщност с лъжата, че не искал на всяка цена да накара хората да се ваксинират. Защото истината зачерква окончателно ламтежа за власт на бащицата му Румен Радев и втория му мандат.

А истината е проста като гъбена чорба. И е крещящо политическа. По време на кампания да обявиш локдаун е самоубийствено за този, който го обявява. А го обявява именно Румен Радев чрез Стойчото си.

Затова се използва евфемизма „зелен сертификат“.

После същият Румен Радев, който миналото лято поведе вандалите на улицата с вдигнатия си юмрук да свалят властта, да безчинстват по улиците и да маскарят институции, сгради и хора, вчера заяви, че няма да смени Стойчото, понеже това няма да реши нито един проблем, а агресията на днешните протестиращи също не решавала проблемите.

От което излиза, че миналогодишната агресия също е била излишна, но тогава му отърваше. Макар днес да го няма Хаджигенов, който една кора яйца поне да занесе и с Минеков поне един ковчег да понесат и поне една бесилка да вържат. И самият Радев го няма поне с юмрук да ги насърчи.

Защо така бе, политически Мимета? Къде се дянахте всичките поборници за народни правдини?

Няма ги и ония главосити псевдожурналисти, които са се самообявили за баш демократи, понеже обслужват олигархичните интереси на собственика си Иво Прокопиев, да се развикат срещу полицейското насилие на Бойко Рашков, заради ареста на протестиращ, нападнал образователния министър Николай Дянков, макар и той да е от същото котило.

Няма ги, защото какво да направят сега – да се разкъсат ли и те като жабата между умните и красивите? От едната им страна – натупаният им министър от протестиращи, от другата им страна арестуващият протестиращи Бойко Рашков. Май нямат полезен ход. Пък нищо, че до оня ден се драха за полицейското насилие на предишното управление срещу уличните хулигани, които безнаказано удряха и палеха полицаи и зареждаха сгради и улици с коктейли „Молотов“.

Защо така бе, медийни Мимета? Къде се скрихте, демократични мои?

До онзи ден и техният любимец Румен Радев обясняваше колко неадекватни са мерките срещу коронавируса на предишната власт. А днес, когато в без една минута обявиха на цялата нация, че не може да ходи никъде, дори на работа и в болница, без „зелен сертификат“ и хвърлиха в шок и ужас всички родители и учители, обявявайки, че децата още в този момент преминават на онлайн обучение, макар да обещаваха, че училищата са последните, които ще затворят, Радев обикаля с държавни пари тлаки и седенки да си прави кампанията и дори не мъцва нищо по въпроса.

И тъй като по време на цялото досегашно еднолично управление на Румен Радев и неговата хунта във вид на служебно правителство човек е заливан от ужас след ужас, критичната граница на поносимото в един момент е прекрачена. Тогава човекът сяда и си задава единствения логичен въпрос-какво означава всичко това. И веднага намира и отговора, защото той е очевиден.

Това означава, че всичко от миналата година досега, извършено под юмрука на Румен Радев е лъжа и измама.

Битката не е била за никаква демокрация. Битката е била за самия него и лепливия безполезен и неприпознаван от никого политически планктон тип Манолова, Дончева, Хаджигеновци и Бабикяновци срещу мизерни властови дивиденти. Макар те да са толкова некадърни, че и тях не можаха да реализират.

Означава, че на върха на държавата сме сложили човек с нездрава психика, който не отличава добро от зло, който е напълно лишен от ценностна система, който никога в живота си не се е преборил за един къшей хляб, изкаран със собствен труд, когото целият народ е хрантутил от раждането му до ден днешен с парите си, който дори гащи и чорапи не си е купувал сам, защото му ги е давала и до ден днешен му ги плаща държавата, сиреч, ние.

Който не подбира хора и средства и може да мине през трупове, за да си осигури държавната издръжка за още пет години. Макар засега видими да са само политическите трупове около него на Христо Иванов и Корнелия Нинова заради харвардските му аферисти Петков-Василев. Видимо е също, че се опитва да натръшка и медийни трупове на онези, които не играят по гайдата му. Но с нездравия блясък в очите на производното си Бойко Рашков може да си осигури и други – физически.

Вече е късно да разсъждаваме кой го измисли тоя

Румен Радев, как го вкара във властта, защо го направи. Пък и няма смисъл.

Единственото, върху което има смисъл да се разсъждава, е как този очевидно неадекватен и демонстративно брутален човек да не бъде повече във властта. Да не наднича от сметките ни за ток. Да не ни дебне от цените в магазина. Да не ни причаква с бухалката на мними „зелени сертификати“, означаващи локдаун. Да не фалира бизнеса ни. Да не зачерква работните ни места. Да не ликвидира бъдещето на децата ни. Да го няма на главите ни!

И мислейки за всичко това, човек се сеща за един единствен начин – да отиде да гласува. Още повече, че е скоро – само след три седмици.

Както казват хората, във всяко зло има и нещо добро.

Щяла да е ниска избирателната активност?! Няма да е ниска. Защото всички получаваме сметки за ток и какво ли още не. Всички си купуваме храна от магазина. Всички имаме деца. Всички ги изхранваме и се изхранваме сами.

И в тази ценова вакханалия един вечен хрантутник по-малко ще ни дойде добре. Здравият разум диктува, че той не може да бъде и следващ. А пък ако стане и следващ… Е, каквото сам си причини човек, никой не може да му го причини.

Нали така, Румен Радев! Ти си мислиш, че причини всичко това на нас. Не, причини го на себе си. И затова заедно с нашите сметки за ток през последния месец ще дойде и твоята сметка – за целия ти живот. Понеже, колкото и да сме те хрантутили, няма безплатен обяд.

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории