Калоян Методиев: Служебният кабинет е провал, харвардското дуо са нонстоп в скандали

калоян методиев

И двамата българи, излезли в досиетата Пандора са извън политиката, така че ще има някакви само имиджови щети за тях. Това коментира пред бТВ политологът и бивш президентски съветник Калоян Методиев.

Николай Младенов не е в активната политика, не е в оборот в момента, не е значимо име, така че излизането в списъка е любопитно от гледна точка на историята, а не на бъдещето, смята той.

Ако излязат имена на свързани олиграси, ще има влияние върху кампанията, тези досиета ще текат в годините и всеки ще си чопва по нещо, което му върши работа, заяви още политологът на въпрос дали ще се отрази на кампанията у нас.

В момента опасността е президентската кампания да не захлупи парламентарната. Щурецът прави шоу, а мравката събира храна, ако изберем щуреца, ще имаме проблеми. Щурецът е президентската кампания, докато същинската работа, която прави мравката, е в парламента, заяви той.

Служебният кабинет е провален. Президентът сега действа като единствен управляващ. Неслучайно този потъващ кораб стана символ на служебния кабинет. Да, родиха се партии, но виждате, че тези двама господа Кирил Петков и Асен Василев, всеки ден се забъркват в скандали. Харвардските Бони и Клайд започват да доминират политическия дневен ред, но прекалено рано, прекалено превъзбудено и елементите на това шоу и фойерверки удариха тавана и им предстои едно вървене обратно надолу. Икономиката е зле, тепърва почват негативни явления, които се влияят от техните сектори – финанси и икономика, заяви Методиев.Това е маркетингов проект, създаден за еднократна доза, да свърши някаква работа в парламента. Те ще се стремят към див популизъм, ще почнат да обещават пенсии по 1000 лева, зелени централи и на всички всичко. Това ще е тактиката, заяви още политологът.

Очертават се трима претенденти за Дондуков 2 – Панов, Герджиков и Радев, разбира се и кандидатът на ДПС, който ще бъде обявен в рамките на ден-два, посочи той. За първи път в историята на България ще имаме български учен в надпреварата за президент, което ще е ясен знак да ДПС, което каза, че ще работи против Радев. Той все повече напомня на Милошевич в Косово от края на 90-те години, заяви още Калоян Методиев. Кампанията ще се изостри още, залогът е много голям, преливат се парламентарни в президентски избори. Струва ми се, че е редно да имаме дебат, където да чуем мнението на водещите парламентарни фигури по отношение на парламента и след това президентски дебат. Трябва да има дебат големите водещи кандидати, смята политологът.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории