Хората на Кацаров подготвят болниците за бум на деца с коронавирус, включително в интензивни

стойчо кацаров

Подготовка за прием на болни от коронавирус деца, включително в интензивни отделения, са стартирали хората от екипа на здравния министър Стойчо Кацаров. Това става ясно от прессъобщение на МЗ, в което се говори за очакван ръст на новозаразени.

Бъдещи действия при увеличаване на броя на заразените с коронавирусната инфекция деца обсъдиха на среща в Министерството на здравеопазването заместник-министърът на здравеопазването д-р Toma TOMOB И Лekaри от Националната кардиологична болница, Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И. Пирогов“, Университетската болница „Александровска“ и Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“.

„Обсъдиха се различни възможности съобразно наличната обезпеченост и готовност на лечебните заведения да приемат деца с COVID-19, които се нуждаят от интензивно лечение“, пишат от М3.

В последните седмици имаше и няколко случая на починали деца с коронавирусна инфекция, както и ръст на заболели сред учениците, които се нуждаят от болничви грижи. Досега обаче въпросът не бе обсъждат специално от експертите, както и не говорят за преминаване на онлайн обучение, така че пандемията сред невръстните да бъде стопирана.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории