Само в 7DniSofia.bg

Пътищари бият аларма: Критични точки застрашават човешки животи заради бездействието на Радев

стефан чайков

Заради действиeтo и бездействието на служебното правителство ремонтираните в страната пътни участъци не са готови за експлоатация. Това заяви пред Би Ти Ви Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Браншовата камара „Пътища“.

Припомняме, че пътищари и строители готвят нов голям протест срещу президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство заради положението, в което бе поставен пътния бранш през последните пет месеца.

„Приготвили сме един списък от 80 критични точки по пътните участъци в цялата страна. Проблемът не търпи никакво отлагане“, категоричен е той.

„Има участъци, които без елементарни действия, няма да бъдат в състояние да бъдат експлоатирани през зимата и някои населени места ще останат отцепени“, предупреди Стефан Чайков.

По думите му всички участъци, в които са започнали ремонти, застрашават човешки животи.

„Още в четвъртък внесохме писмо до министър председателя писмо с наши предложения за спасяване на положението. За съжаление, нямаме отговор, затова подготвяме нов национален протест в петък“, каза още председателят на Браншова камара „Пътища“.

В заключение той обясни, че секторът се нуждае от 640 млн. лв. и ако не получи финансиране, няма да има и зимно почистване. „Няма с какво да излезем. Дори и в банките не можем да отидем, за да имаме оборотни средства, с които да работим“, завърши той.