Скандал в ефир между Дончева и проф. Герджиков. Ректорът: Дончева лъже, очаквам да се извини

татяна дончева

Има политическа криза. Много е трудно да се състави правителство на базата на силно фрагментиран парламент. Това заяви Татяна Дончева в студиото на БНТ.

Според нея има задкулисни фактори. „Не всички партии на протеста, които са заявили подкрепа за Румен Радев, ще го подкрепят на дело“. Издигането на Лозан Панов от страна на ДБ ще съдейства за избора на Радев: „Привързването на електорат не е по линията ляво/дясно, а по приоритети“.

„От партиите които подкрепят Радев, ще откроите такива, които подкрепят съдебна реформа само на думи“, допълни тя.

„Трябва да е ясно, че проекта Петков/Василев изповядва радикални промени в съдебната система. Те разбират с кожата си, че казусът със съдебната система трябва да върви“, обясни Дончева.

Тя беше категорична, че ДБ, ПП и ИБГНИ трябва да си съдействат: „ПП да поеме икономическата сфера, където те имат експертиза, ДБ да поемат товара на съдебната реформа, а ние – социалната част“.

„Никой не може да изчисли дали повече гласова биха се събрали, ако ние се бяхме обединили в коалиция или ако се състезаваме отделно. Атаката срещу нас показва страхове“, заяви Дончева. Тя определи като комплимент атаките на ИТН срещу нея: „Те не са тези, които ще избират кой да играе в противниковия отбор“.

В разговора се включи извънредно по телефона проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ, който репликира Татяна Дончева: „Тя лъже. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата д-р Honoris Causa на Бойко Борисов, нито съм го славословил. Очаквам г-жа Дончева веднага да ми се извини. Виждам, че надписът отдолу е: „Кой ще управлява?“. Ако г-жа Дончева събира информацията си в интернет, то би било по-добре тя да не управлява“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории