Извънредно: Братът на Нури разкъса полицейския кордон в Айтос: Око за око, зъб за зъб

163196090539425

Напрежението на протеста в Айтос ескалира. Недоволните отказаха да се съобразят с полицейското разпореждане. Около 70 души буквално разкъсаха полицейския кордон и тръгнаха нагоре по пътя, откъдето идват тировете убийци, предава flagman.

До ескалацията се стигна, след като братът на Нури – Хамди, поиска да премине през пазещите реда органи на реда. „Тези камиони взеха 3 човешкки живота, спрете тях, а не нас”, крещеше той, докато се опитваше да мине през полицията. Той бе изключително емоционален. „Око за око, зъб за зъб!“, каза Хамди и поведе множеството по главния път в посока Руен.

Хамди поиска справедливо наказание за убиеца на брат си и племенниците си, които загинаха нелепо. Почерненият брат призова и за контрол над тировете.

Емоционалното му състояние е обяснимо, предвид трагедията, която го сполетя. Той загуби най-близкия си човек. На протеста са и родителите на Хамди и Нури, с които нашият репортер разговаря преди протеста.

Зад исканията на хората застават и много политици, които от години водят битка с АПИ за извеждане на трафика извън града. Сред местните в момента се намират кметът Васил Едрев, депутатът Севим Али, общинският съветник Георги Янев, който буквално преди месеци претърпя тежък инцидент с товарен автомобил и загуби близък човек.

Според Севим Али каузата за околовръстния път не трябва да е само на народните представители, а за нея трябва да се обединят две области, които свързва – Варна и Бургас. Според Али всеки, който има отношение, трябва да вземе своята роля, за да може ул. „Хаджи Димитър“ да не вземе повече жертви.