Жената на покойния Владо Живков – красавица за чудо и приказ, крие любопитен живот (СНИМКА)

capture-20210918-143809

Това е последната жена на починалия син на Тодор Живков – Владимир. За първи път широката публика вижда снимки на красивата Валентина, която винаги досега се е криела от светлините на прожекторите. За своите верни читатели „България Днес“ не само намери фотоси на съпругата на Владо Живков, но разбра и повече от любопитни подробности за нея.

Оказва се, че Валентина е успешна бизнес дама. И е съдружник не с кого да е, а с индийския гуру Сандип Кумар. Двамата организират различни йога семинари и обучения за духовно извисяване и здравословен живот. Основен лектор е Кумар, единственият жив ученик на покойния вече Свами Дев Мурти. Учителят от Хималаите бе първият йога, който дойде у нас преди повече от 20 години. За него се твърди, че притежава свърхестествени способности за контрол над ума и тялото си. При демонстрации пред десетки ученици Свами дърпа със зъби 20-тонен камион. В друг случай демонстрира как, легнал на земята, през него минава кола, а секунда след това става и нищо му няма. Ученикът му Сандип Кумар вече е придобил подобни качества, но за разлика от учителя си се е съсредоточил върху това да е учител, а не да работи за усъвършенстването си. Самият Кумар дава уроци на световнопризнати звезди като Орландо Блум, Селена Гомес, Алесандра Амбросио, Нина Добрев, Дженифър Анистън. Именно те са специалните му клиенти на първите редове, когато идва за няколко дни в Щатите, за да преподава своите медитации и курсове за самоусъвършенстване.

Самата Валентина Танчева се занимава с йога от 35 години. Завършила е курс по терапевтична йога в Харидвар, Индия. Специализирала е йога механизми против болки в гърба. Като ученичка на Сандип Кумар работи съвместно за разпространяването на йога като път към здравето. Валя е завършила и икономика в УНСС, както и журналистика в СУ.

Тя често пътува до Индия, където е гост на популярни йога учители, някои от които, включително Кумар, са идвали в София вече няколко пъти. Учителят е очарован от страната ни, както и от хората, които идват на духовните му занятия. Самата Валя не яде месо, избягва глутен и млечни продукти и сама приготвя храната си. Рядко ходи на ресторанти, макар че е изключително поддържана и никой не й дава годините.

Само преди дни Валентина и дъщеря й Елизабет отслужиха литургия по повод 40 дни от кончината на Владо Живков в софийска църква. На събитието не присъстваха приятели на сина на Тато, а само семейството.

Валя е в прекрасни отношения със сина на Владо Живков от първия му брак с Маруся Мирчевска – Тодор Живков. На всеки 10 ноември тя и двете й момичета се обаждат да честитят рождения ден на Тошко, който в момента продължава да се занимава с покер и дори да е успешен в играта. От много време той е женен за рускиня и двамата имат деца. Живеят в Щатите.

На 20 ноември, когато е родена Валентина, Тодор Живков-внук не пропуска да й се обади, като върне жеста. Голямата фамилия Живкови винаги се е разбирала перфектно.

Красивата жена на покойния Владо Живков никога не е била против първата му жена – Маруся Мирчевска. Двете не общуват, но и не са в конфликт. Години наред Маруся и синът й Тодор, който днес се представя като Тед, не поддържаха контакт с Владо Живков.

Синът на Тодор Живков и Маруся Мирчевска се женят през 1979 г., а на 10 ноември същата година се ражда синът им. Бракът им трае само няколко години. Двамата се развеждат, но на Маруся са й отнети родителските права и малкият Тошко живее при баща си. След 1989-а тя успява да върне сина си и двамата заминават за Америка, където живеят и до днес. Жената, която спасява Владимир Живков от кошмара след 1989 година, е втората му съпруга Валя. Тя го избавя от фалит – материален и духовен. Ражда и дъщеря от него – Елизабет, която завърши моден дизайн в чужбина и се изявява като бижутер.

„Младите се обичаха много. Запознаха се, след като първата му съпруга на Владко замина за чужбина. Дъщеря ми завърши и започна да работи в „Знаме на мира“. Оттам обаче я уволниха, след като мина под венчило с Владко. После се роди Елизабет“, обясни началото на любовта на щерка си и Живков майка й – баба Зорка, пред вестника.

По ирония на съдбата сродяването между младите Владко и Валя става точно след събитията 1989 г., когато Живков е в немилост и под домашен арест в Бояна с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Именно тогава бившият Първи остава със заплата от 80 лева, която по-късно вдигат с 30 лв., а тогавашната готвачка баба Зорка взима телешко от кухнята, за да му готви. „Живков винаги е бил толерантен човек, никога и за нищо не сме се карали фамилията. Децата също много се разбираха“, твърди баба Зорка, която преди време загуби мъжа си Николай Костов вследствие на заболяване.