Стотици аплодираха Борисов в НДК, Георг Георгиев отново стана председател на МГЕРБ

бойко борисов

Бойко Борисов събира стотици младежи от ГЕРБ на отчетно-изборно събрание преди изборите наесен.

Форумът започна с припомняне на политическа реч на Борисов, излъчена на видео стена, която той изнесе през април след редовните парламентарни избори тогава.

След това Борисов влезе в залата заедно с лидера на МГЕРБ Георг Георгиев под бурните аплодисменти на над 600 делегати на конгреса за 4-тото отчетно изборно събрание на младежката организация. На него трябва да бъде избран нов състав на Изпълнителния съвет на структурата.

„Младежката организация на ГЕРБ от 2008 г. е изразител на младите за по-успешна държава. Оттогава досега ние наброяваме вече 15 000 души и растем всяка година. Ние инвестираме в нашите младежи с нашите летни университети, политически академии и регионални събития, така, че хиляди млади хора допиха опит, знания и умения“, заяви Георгиев в началото на форума и припомни, че от МГЕРБ има и евродепутати и депутати, кметове, членове на министерски екипи и експерти във всяка сфера на обществения живот.

Младежите гласуваха с пълно мнозинство промени в устава, както и прием на нови членове в структурата.

След това бяха избрани четирима нови зам. председатели и отново номинираните бяха подкрепени с мнозинство и само един въздържал се. За председател отново бе избран Георг Георгиев, чиято кандидатура бе единствена. Той също бе подкрепен с пълно мнозинство и само един въздържал се.

Проф. Костадин Ангелов изнесе реч пред младежите. „Опитаха се да ни изчегъртат, но ние станахме още по-силни и затова ще спечелим изборите, които предстоят“, категоричен бе той.