Черен вторник! Кървава баня край Плевен с много жертви и тежко ранени

d5f910ee08a7791cfb94c329bee87cc5

Тежка катастрофа е станала между лек автомобил „Фолксваген“ и джип „Ланд Ровър“, видя първо репортер на агенция BulNews.

Пътният инцидент е между Искър и Долни Дъбник.
Лекият автомобил, който е с плевенска регистрация, се е ударил на прав участък в джип с врачански табели. Сблъсъкът е бил толкова силен, че „Ланд Ровър“-ът се е премятал няколко пъти, преди да се спре в канавката, а „Фолксваген“-ът излетял в полето.

Свидетели на катастрофата спрели и започнали за вадят хората от смачканите ламарини. На мястото на инцидента пристигнали 4 линейки, 2 пожарни и 2 патрулки на полицията. Спешните медици установили, че на място са загинали майка и дъщеря, който са пътували във врачанския джип. Бащата е шофирал возилото и е вдигнат за плевенската болница в много тежко състояние. По неофициална информация тримата се връщали от преглед в болница, като родителите са възрастни хора. Труповете на двете жени все още лежат край пътя.

В тежко, но стабилно състояние е и шофьорът на лекия автомобил, докато неговата спътничка е с по-леки наранявания. Той е около 50-годишен, докато пътуващата с него жена е видимо по-млада.
Всичките трима ранени са целите в кръв, като лекарските екипи положили усилия да ги стабилизират на място, преди да ги транспортират към Плевен.

Пътят през Искър вече е затворен за движение. Очаква се пристигането на дежурен дознател, който да започне работа по тежкия инцидент.
Временно е ограничено движението по път II-13 в участъка Искър – Долни Дъбник, съобщиха от АПИ. Обходният маршрут в двете посоки е по път III-1308 Искър – Писарово – Горни Дъбник.