Депутати от ГЕРБ с нова акция: МВР и принципалът Рашков са отговорни за мигрантите (ВИДЕО)

Screenshot_20210727-174750

Получаваме множество сигнали, че бежанският поток в България видимо се е увеличил с пъти само за последния месец, пишат на фейсбук страницата си от ГЕРБ, чиито депутати днес отново направиха опит да влязат в центъра за мигранти в Любимец.

Защо не се охранява ефективно българската граница, подчинена пряко на вътрешния министър на Румен Радев? Свързано ли е това с изгеглянето на полицаите към вътрешността на страната с цел упражнявяне на политическа репресия и натиск срещу ГЕРБ по време на изборите по разпореждане на Бойко Рашков?

Румен Радев и Бойко Рашков носят персонална вина за пропускането на нелегални мигранти във вътрешността на страната. Време е за отговори!, продължават с въпросите от формацията.

Депутатите от ГЕРБ Маноил Манев, Александър Иванов и Христо Гаджев направиха втори опит да влязат в центъра за мигранти в Любимец, след като преди ден не бяха допуснати.

Отвори им охраната, на която те заявиха, че имат информация и сигнали, че центърът е препълнен и всеки ден се пращат мигранти в този в Харманли. Така за една седмица капацитетът на центъра е пълен, а мигрантският натиск се е увеличил 12 пъти.

Манев поясни, че депутатите имат право да влязат по закон.

От охраната заявиха, че трябва да се свържат с пресцентъра на МВР. Депутатите поясниха, че те не са журналисти. На свой ред охраната им каза, че няма никой от ръководството на центъра.

Александър Иванов поясни, че натискът се е увеличил и затова искат да се уверят в това и затова искат да влязат. „Ако е отслабен контролът на българската граница,.. кой има основният ангажимент – МВР и принципалът Бойко Рашков“, каза той.

Манов разясни, че лагерите за мигранти са пряко негова отговорност, а той на свой ред е назначен от президента. Запита се дали просто не искат да пазят в тайна колко мигранти влизат в страната и дали са решили да разширяват лагерите.

Според Христо Гаджев голяма част от мигрантите са заловени едва във вътрешността на страната, което значел, че границата не се пазело както трябва. Очевидно МВР е изпуснало процеса, каза Гаджев.По думите му това означава, че каналджийството се е засилило.

В крайна сметка пред центъра дойде шефът на лагера в Любимец. Депутатите запитаха на колко е запълнен лагера. Директорът поясни, че има около 500-600 човека – сградата е пълна, а фургоните донякъде.