Алгафари: Прегръдката на Христо Иванов и ДПС е началото, хората на Слави ще търсят мнозинства

nidal

„Предстои ни да се нагледаме на мнозинства в парламента като плаващи пясъци. Това е само началото“, това каза пред ПИК пиар експертът Нидал Алгафари по повод днешното мнозинство, което избра Ива Митева от „Има такъв народ“ за председател на парламента. Новата стара шефка получи 137 гласа. „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и ДПС гласуваха за нея.

„Прегръдката на ДПС, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ няма да им е лесна. Все по-трудно ще им е на хората на Слави да обясняват какво правят и защо го правят. Ще им е трудно с избора на министри, зам.-министри, областни управители и всякакви хора на ръководни длъжности“, поясни Алгафари.

За всеки избор хората на Слави щели да търсят нови мнозинства. „И всеки път ще им се налага да обясняват. Ако приемат нещо с ДПС, българинът ще мисли, че зад това решение стои Ахмед Доган. Ако формират мнозинство с ГЕРБ, ще ги заподозрат в задкулисие с Бойко Борисов, ако е с БСП – в игра с Румен Радев.“, каза Нидал Алгафари.

Все по-трудно щяло да става. „Участниците в тези мнозинства на плаващите пясъци, както ги наричам, ще се играят като нестинари върху нагорещените дюни. Каквото сме поискали, това сме получили“, обобщи Алгафари.