Ключов ръководител напуска Левски днес – „сините“ спешно се нуждаят от негов заместник

наско сираков

Изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на Левски Павел Колев ще прекрати взаимоотношенията си с клуба днес, научи Sportal.bg.

Колев подаде молба за прекратавяне на договора си със сините още на 4 януари 2021 г. Чрез нея той поиска двете страни да се разделят, считано от 10 януари 2021 г. “В случай че молбата ми не бъде приета, същата да се счита за едномесечно предизвестие”, написа тогава все още действащият и до днес изпълнителен директор на клуба.

Оттогава минаха повече от 6 месеца.

На 12 юли 2021 г. сагата с напускането на директора взима обрат, когато молбата на Колев е входирана в Агенцията по вписванията. Това значи, че в 3-дневен срок, който изтича днес, той трябва да бъде отписан като изпълнителен директор и Председател на УС на Левски.

Оказа се, че законът позволява на сините да задържат още известно време Колев на работа в клуба, но това може да стане единествено чрез съдебна битка. Т.е. някой да обжалва искането за отписване на Колев, подадено в Агенцията по вписванията, в Софийски градски съд. Това обаче едва ли ще се случи.

Напускането на изпълнителния директор създава нов проблем на Левски, тъй като сините спешно трябва да намерят негов заместник, както повелява законът.