БЛАГА ВЕСТ: Радина Червенова се връща в БНТ

радина червенова

Легендата на БНТ Радина Червенова се оттегли от ефира внезапно през 2018 г. Първоначално слуховете свързваха напускането със скандалите около мъжа ѝ Коко Каменаров, който бе уволнен от директорския пост заради шофиране в нетрезво състояние и в стола му седна Емил Кошлуков.

По-късно обаче стана ясно, че всъщност коварното заболяване, което Радина пребори, я е принудило да прекрати работа няколко години преди официално да се пенсионира.

„Не знаех, че това ще бъде последният ми ефир. Всъщност никой в студиото не знаеше. Може би така е трябвало да стане, за да се върна някой ден“, споделя телевизионната звезда, намеквайки, че отново е готова да изгрее на екрана.

Този път обаче новинарката мечтаела да води свое светско предаване и в момента водела преговори с телевизията майка. Именно затова Радина често наминавала към сградата на „Сан Стефано“ 29.

Тя бе диагностицирана и оперирана от рак на гърдата, но успя да надвие жестоката диагноза, без да се оплаква публично за кошмара, през който преминала. Шокът от болестта съвпадна и с някои драми в личния ѝ живот. От година насам се говори, че със съпруга ѝ Коко Каменаров, когото тя нарича „голямата ми любов“, са пред развод. Те вече веднъж се разделиха заради аферата на Каменаров със сестрата близначка на Гергана Паси – Михаела, но после си дадоха втори шанс. От месец насам градската мълва гласи, че Коко пак е напуснал Червенова и се е събрал с любовницата си.