Гледка, която не се вижда всеки ден: Резиденцията за милиони на Бойко Рашков (ВИДЕО)

articles__24a77762abe7c213880d2ca6d1b0e6bd

Гледка, която не се вижда всеки ден засне с дрон агенция „ПИК“. Едно от най-скъпите имения на политик, ако не и най-скъпото – резиденцията на Бойко Рашков – вътрешния министър и вицепремиер в кабинета на Румен Радев – е същински палат, гледана не само от земя, но и от въздух.

Луксозният имот се простира на цели от 700 кв. застроена площ с 1800 квадрата двор в полите на Витоша.

Както по-рано стана ясно имотното състояние и брачният договор на бившия следовател и депутат от БСП е за милиони, а палатът в София е перлата в короната на недвижимостите му.

Припомняме, че резиденцията се състои от няколко самостоятелни апартамента, два от които от близо 250 кв. м., фитнес, сауна, басейн, два огромни гаража от 140 квадрата общо и цели 3 склада с големината на панелки.

Един от апартаментите, например, е с площ от 240 квадрата и има „три коридора, три спални, всяка с баня и тоалетна, хол, траперазия, кухня, дрешник и даже две тераси“.

Друг от 230 квадрата се състои от „две спални отново с баня и тоалетна всяка, включително прилежащи тераси, а екстрата е помещение за сейф“.

В резиденцията има още два апартамента с по-скромна квадратура, но пак с всички екстри и покрити тераси.

Сумарно в резиденцията на улица „190-та“ №16, район „Младост“, в.з. „Американски колеж“ има 12 бани с тоалетни!

Фитнесът от 40 квадрата е с топла връзка към стълбището и английския двор, разполага и със собствена баня с тоалетна. Към него е инсталирана модерна сауна плюс сервизни помещения.

Резиденцията притежава и собствено перално помещение от 17 квадрата. Особена екстра е басейна, към който се излиза през английски двор с покрита веранда.

Въпреки оправданията на Бойко Рашков, че с жена му работили 40 години, за да са позволят подобен лукс, според брачния договор при развод резиденцията остава за него.

Това е странно, ако се вярва на думите му, че повечето семейни доходи били на съпругата му, понеже той цял живот е на държавна заплата, която сумарно за 4 десетилетия не може да оправдае скъпия палат, камо ли останалите му 5 апартамента в София, две къщи в Стара планина, къща от няколко апартамента в Несебър и куп парцели. Рашков обаче не можа да обясни защо жена му е решила да остави на него повечето имоти, макар уж да са купени с нейните доходи.