Експерти разбиха сценариите на Рашков: Това е разпад на държавата! Борави с внушения и манипулации

бойко рашков

Говорим за събития, които са се случили преди 12 години. От 2009 г. да се влачи нещо, което днес да създава новини, това говори за разпад на държавата. Това е моята диагноза. Това каза по Нова телевизия журналистът Петко Георгиев относно поредния опит на вътрешния министър Бойко Рашков да злепостави бившия премиер Бойко Борисов.

„Твърде отдавна се занимавам с лъжата и манипулацията професионално. Със сигурност знам, че това, което настоящият министър говори по темата, не е вярно. Аз съм работил по случая „Мишо Бирата“ и знам всичко по темата“, каза от своя страна психологът Росен Йорданов.

„Имам чувството, че тези хора са отворили книгата „Мисленето“ на Даниъл Калеман, Нобелов лауреат, и вадят всичко точка по точка оттам“, продължи той.

„Те можеха и нещо от по-рано да извадят“, заключи психологът.

„Как да говорим за прозрачност и демокрация, когато става все по-мътно и по-мътно? Създава се една диктатура на духа. Ако някой си позволи да мисли трезво, той бива веднага етикетиран“, заяви още Росен Йорданов.

“Предупреждавам тези режисьори на целия този процес – пресоляването на манджата води до обратен ефект“, предупреди Йорданов служебния кабинет.

„Битката в момента се води за хората, които не са решили за кой ще гласуват на 11 юли“, подчерта Георгиев.

„Вътрешният министър борави с внушения и манипулации, а не с факти. Извинявайте, ама това, не е ли внушение: „Факт, който ще бъде установен“, попита Росен Йорданов.