Певецът Дони живее в страх: Опитаха да взривят дома ми

дони

Дони стресна много близки и познати с признанието си, че е преживял заплахи и опит за атентат. Певецът шокира с изказването си в скорошно тв интервю, а подробностите са взривоопасни.

„Посипаха стълбището в дома ми с взривна смес. Вероятно неуки хора са го направили и не се стигна до взрив. Но е възможно да са искали само да ме сплашат“, това разкри Дони в сутрешния блок на bTV.

Случката е от далечната 1996 г., когато се ражда идеята за обществено движение „Не на страха“.

„Тогава видях дечица на улицата, които се стреляха на игра и се наричаха с имената на тогавашните мутри. Дадох си сметка, че едно време ние си играехме на Ботев и Левски, а сега ми се видя повече от странно малчугани да си играят на мафиоти. Близките ми живееха в този страх и реших, че нещо трябва да се направи“, каза Дони.

След като събрал над 100 000 подписа в подкрепа на идеята си „Не на страха“, изпълнителят на „Уморени крила“ получавал множество заплахи по телефона.

„Дори и предложение от същите тези хора, чиито имена използваха децата на улицата, да се видим. Отказах, няма какво да си кажем“, допълни певецът.

И до днешен Дони оставал най-добрият приятел на дългогодишната си дуетна половинка Момчил. Въпреки писмото на Дони, с което той слага край на музикалния тандем през 2000 година, което Момчил дори не помни къде е.