Въпрос към Бойко Рашков: Има ли разработка в МВР за участието на новия шеф на НАП Румен Спецов в данъчни престъпления?

румен спецов

Бил ли е новият изпълнителен директор на НАП Румен Спецов обект на полицейско разследване за участие в група за данъчни престъпления? На този въпрос трябва да даде отговор служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, но ще го направи ли?

Отговорът на въпроса е повече от важен и от обществена значимост, защото ще даде яснота и за причината Спецов да напусне Централното управление на данъчната администрация през 2015 г. Тема, която никой не иска да коментира.

Затова ПИК вече изпрати запитване по Закона за достъп до МВР и разследващите органи, които са длъжни да отговорят до 14 дни и истината няма как да бъде скрита. Така обществото ще е наясно кой, защо и как събира и контролира парите ни. По Добре е министър Рашков доброволно да отговори на суверена, а след това, премиерът Стефан Янев да обясни с какви мотиви е назначил в НАП точно този човек.

Както медията информира, след напускането на НАП Спецов се захваща с бизнес, като една от фирмите, която прехвърля само година след като е влязъл в нея, се оказва с голям дълг към хазната. Към днешна дата търговското дружество дължи над 1 млн. лева неплатени данъци.

Но вместо отговори, на обществеността се поднасят твърдения, че Спецов имал контакт със западни служби. Не се коментира обстоятелството, че като директор на НАП той следва да има достъп до класифицирана информация, а дали има нужния интегритет за това?

От това как Бойко Рашков ще отговори на въпросa за полицейската проверка и дали тя е била в Столичната дирекция на МВР, ще се разбере доколко силно е влиянието на Васил Божков над вътрешния министър. Подозренията са, че именно укриващият се в Дубай обвиняем е скритият кукловод на назначението на Румен Спецов в приходната агенция, който в последните години е живял в емирството. Там развива бизнес и съпругата му.

Припомняме, че и до днес нито едни представител на служебното правителство на Румен Радев не може да даде адекватно обяснение, какво прави учредител на партията на Васил Божков начело на политическия кабинет на вътрешния министър. заради този въпрос преди седмица Бойко Рашков заплаши журналисти от БТВ с уволнения, а в Пловдив пред репортер на ПИК дори не искаше да отговори и се измъкна с обяснението, че самата му служителка трябвало да обясни защо е била учредител на партията на Божков.

Началничката на кабинета му Елена Фичерова, която за кратко дори е била вписана в кандидат депутатската листа на движението на хазартния бос, щеше сама да разяснява каква е причината за нейното дисциплинарно уволнение през месец март 2020 г. от КПКОНПИ. Трета седмица обаче не го е сторила.

ПИК