Трифонов пред БНР: Съсипа БСП, проговори ще става ли премиер и ходовете на ИТН

Снимка_на_Слави_Трифонов

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов с първо участие в предаване. Трифонов, чиято партия бе втора политическа сила, не се е явявал нито един път на заседание на Народното събрание, а днес избра БНР за своя трибуна.

От изборите насам, шефът на ИТН е отговарял веднъж на въпроси и то в личната си „Фейсбук“ страница. Ето как Слави отговори, защо е избрал именно тази политическа тактика.

„Тайнственост“ ми звучи все едно става въпрос за литература и картини. Няма „тайнственост“, а само коректно поведение. Човек трябва да дава интервюта само, ако има какво да каже“, заяви Слави Трифонов в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР.

„Начинът на изразяване вече е в интернет, защото там си напълно свободен“, разкри лидерът на ИТН и допълни по темата: „Това е избор“.

„Свободата на словото не е да си на 112 място, свободата е да си…свободен“, смята той.

Ще стане ли Слави министър-председател?

„Когато се случи, ще се разбере. Няма да отговарям на „ако“, отговори Трифонов дали ще стане премиер, ако партията му стане първа политическа сила.

„Не исках да стана политик, но политическата система не призна 2,5 млн. български гласа от референдума. За може да станат тези промени ще трябва време и политическа воля“, разкри той.

„След 11 юли всичко ще стане ясно – суверенът ще реши. Не искам да бягам от въпроси. Не искам да изказвам намерения и евентуални събития“, коментира Трифонов политическите ходове на ИТН.

Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изтрито и „изчегъртано“, съобщи Слави Трифонов.