Вари го, печи го, остава си човек на БСП! Румен Радев: Стискам палци на Корнелия Нинова

7 Dni Sofia01.05.2021
43

Знаете, че днес е важен ден за БСП, които заслужено получиха трето място. Те трябва да решат как ще процедират. Но аз се надявам, че българските социалисти ще оползотворят тази възможност в опит да съставят кабинет заедно с другите партии, които изразяват очакванията на хората за промяна. Това заяви президентът Румен Радев в Първомай, където е гост за празника на града. Той добави, че БСП е партия, в която се вземат колективни решения, затова не може да се прогнозира какво ще стане.

Държавният глава коментира и приетите изборни промени.

„Доживяхме ГЕРБ да призовава президента Радев да наложи вето – нечувано, невиждано. Взех това решение, защото честните избори са приоритет. Защото правителството на Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване, твърде дълго пречеше на българите в чужбина да гласуват. Твърде дълго бяхме европейски рекордьор по недействителни бюлетини. Няма основания да се бавят промените“, посочи Радев. По думите му евтина пропаганда били инсинуациите, че президентът избира ЦИК и има някакви права над нея.

„Президентът не избира, а назначава с указ членовете на ЦИК, посочени от парламента. Не мога да посоча, нито да избера като член на Централната избирателна комисия когото и да било“, подчерта той.